Disc Amadeu Casas

Amadeu Casas

Amadeu Casas, músic i compositor, va conèixer l’obra de Carles Fages de Climent a través dels Epigrames que l’any 1971 va musicar Pi de la Serra. Mai abans s’havia identificat de forma tan personal amb un poeta.

El seu darrer treball, Lo Gaiter de la Muga, basat íntegrament en la poesia de Fages, porta al terreny de la música la peculiar manera del poeta d’universalitzar el seu món proper.

Tot un seguit de casualitats van confegir un al·licient addicional a aquest projecte. En primer lloc la residència a Barcelona del poeta va ser just davant del domicili del músic. També, en demanar al poeta Enric Casasses la seva participació, aquest va suggerir immediatament el poema Els Núvols, el mateix que Casas havia triar perquè recités.  Després de la filmació d’un vídeo de suport a Salvem l’Empordà, l’equip dinar a la fonda de Llers on hi ha emmarcada l’auca del Rodolí de la Gala i en Dalí, un dels altres poemes recitats per Casasses a Lo Gaiter de la Muga. Per últim, en una trobada entre Casas i Comelade, aquest va fer referència a Vilasacra, Capital del Món, tot mostrant la seva admiració pel poeta.

Lo Gaiter de la Muga, és un treball musicalment potent amb una gran diversitat de matisos i instruments diversos. El resultat final, és el filtratge de les diferents influències musicals de Casas, partint del Blues i passant pel Jazz i el Rock. El projecte s’ha dut a terme amb la col·laboració Toni Pagès i Matías Míguez, Enric Casasses, devot admirador d’en Fages, Quico Pi de la Serra, Elena Gadel, Pep Pascual, Pol Farell i Pascal Comelade. Les il·lustracions i disseny del CD són obra de Berto Martínez.

Al següent enllaç podeu sentir alguns fragments de Lo Gaiter de la Muga.

 

 

Deixa un comentari

You must be logged in to post a comment.