Correspondència de Carles Fages de Climent

Correspondència de Carles Fages de Climent

Carta de J. M. Millàs i Vallicrosa, professor de la Universitat de Barcelona, enviada a Fages el 16 d'octubre de 1944

Entro a la Casa Fages de Climent de Castelló d’Empúries, la casa pairal dels Climent, i enfilo els graons de l’escala senyorial fins a la primera planta. Accedeixo a la magnífica sala-biblioteca i, al vell escriptori de fusta, em poso a enllestir el buidatge de la correspondència personal i familiar de Carles Fages de Climent.

Gràcies a l’amabilitat i la confiança de Carles Fages Torrents, nét de l’escriptor empordanès, ja fa mesos que treballo intensament i in situ en l’anàlisi, el buidatge i la catalogació de l’epistolari personal del poeta, dramaturg, novel·lista i traductor Carles Fages de Climent amb l’objectiu de preparar-ne una edició acurada i publicar-la, si tot va bé, l’any 2018 amb motiu dels cinquanta anys de la seva mort, l’Any Fages de Climent.

 

Casa Climent de Castelló d'Empúries

 

La correspondència de Fages és una documentació personal i familiar molt interessant que ens posa de ple i en primera fila en els aspectos biogràfics més personals i íntims de l’escriptor i que, juntament amb Climent i sobretot les Memòries. A la recerca de mi mateix, permetran obtenir una imatge més completa i propera de la figura humana de Carles Fages de Climent, amb tots els seus clarobscurs i contradiccions.

Destaca, d’entre tot el volum de les prop de mil cartes de la correspondència, l’epistolari amb escriptors, artistes, intel·lectuals, crítics literaris, professors universitaris i figures polítiques de primer ordre, tant catalanes, espanyoles com d’arreu d’Europa de les dècades centrals del segle XX, així com també la correspondència dels anys trenta i del període de la Segona República i de la Guerra Civil que afectà i trasbalsà profundament la vida de Carles Fages de Climent.

 

Jordi Canet Avilés, filòleg

Deixa un comentari

You must be logged in to post a comment.