Fages a la maleta

Fages a la maleta

Lectures estiuenques

Sovint ens deixem per a l’estiu aquelles lectures que ens sedueixen durant l’any i que, malgrat els esforços d’escatimar estones als quefers quotidians, no acabem de tenir temps de llegir. Però, de vegades, si no fem una bona i visible pila o una eficient i necessària llista, solem oblidar allò que un moment o altre, en el llarg i feixuc hivern, hem albirat que ens podia interessar. Per això us recordem avui, ara que ja hem tombat el mes de juliol i les calors rigoroses no deixen dubte que estem als mesos de canícula màxima, que no us oblideu de posar un volum de Fages a la maleta.

Entre banyadors i xancletes si sou de platja, al costat de guies de museus i llibres d’art i arquitectura en el cas que us decanteu per la gran ciutat o barrejats amb calçat còmode, binocles i màquina de retratar posat que us sentiu atrets a observar la natura, recordeu d’incloure dins l’equipatge un volum de Carles Fages de Climent.

 

???

 

 

Així, quan estigueu cansats i us vingui de gust reposar l’esperit, podreu gaudir amb la ironia de Zoo o Empòrion, la de les tres muralles, somriure amb el vers sorneguer dels Epigrames o el Segon reculll d’epigrames, delectar-vos amb els mots sonors i connotatius de Trena de set aigües o conèixer la seva vesant més humana amb les Memòries, Auca de mi mateix o Els meus difunts.

Fages és un autor tan prolífic, tan versàtil, de tons tan diferents i variats que de ben segur que trobareu, dins l’univers fagesià, la lectura que més us plagui per aquestes estones estiuenques de repòs de l’esperit.

Deixa un comentari

You must be logged in to post a comment.