Fages, un bon regal de Nadal

Fages, un bon regal de Nadal

Fages per Nadal

S’acosta Nadal, època de celebracions, de reunions familiars i també de regals. És possible que acabem aquestes festes potser un xic atabaladores amb mitjons, jerseis, corbates o mocadors de coll de diversa mena i condició que no hem demanat i que potser quedaran al fons d’un calaix. Com que ja és sabut que tenim de tot i que, de vegades, costa pensar regals originals, la nostra proposta per a aquestes festes és que obsequiem llibres i, de les moltes possibilitats que ens brinda el mercat, que escollim els autors clàssics de casa nostra, aquells que donen sentit a tota la nostra tradició literària. Entre ells, volem recomanar-vos molt especialment les edicions de Carles Fages de Climent que aquest any han sortit al mercat.

Podem començar per escollir una peça teatral, La capsa de música, anotada i prologada per Joan Ferrerós. L’obra, ambientada en una caseta apartada, prop d’un poble de pescadors, ens explica una història no exempta de misteri on el destí i la música hi juguen un paper fonamental.

Si preferim la poesia, podem optar per Vellut de veus, el deliciós recull de poemes inèdits que Jordi Pla ha agrupat i anotat per a l’ocasió i que ens permetrà delectar-nos amb l’extraordinari domini de la llengua de Fages i la seva brillant destresa poètica.

Edicions del 2018

Edicions del 2018

El cinquantenari que se celebra enguany ens ha permès gaudir també de dues noves edicions de dos clàssics fagesians imprescindibles, la Balada del sabater d’Ordis i Les Bruixes de Llers, obres de les més emblemàtiques de la seva producció. A la Balada del sabater d’Ordis, amb pòrtic de Narcís Garolera i il·lustracions per a coberta i l’epíleg de Salvador Dalí, Fages ens ofereix una sublim visió poètica del personatge i del paisatge empordanès, també protagonista del poema. Per la seva banda, Les bruixes de Llers, amb pròleg de Mariàngela Vilallonga, poetitza tot un seguit de mites al voltant d’aquestes figures malignes i ens brinda l’oportunitat de gaudir de tot un seguit de dibuixos que un jove Salvador Dalí va fer expressament per a la seva edició i que han quedat per sempre més vinculats al poemari.

Com veieu, aquest any, podem escollir obres ben diverses i interessants perquè ens les cagui el tió o perquè ens les duguin els Reis. I és que conservar les tradicions nadalenques més nostrades resulta tan beneficiós per a la pròpia identitat com llegir els nostres clàssics, molt més propers del que ens pot semblar. Ajuntem ambdues accions i gaudim d’un bon Nadal!

Deixa un comentari

You must be logged in to post a comment.