La publicació de les Memòries, un fet a celebrar

La publicació de les Memòries, un fet a celebrar

Full manuscrit de les memòries

Aquest mes d’octubre ha vist la llum el volum Memòries. A la recerca de mi mateix de Carles Fages de Climent, un extens volum on el poeta ens relata, en primera persona, la seva peripècia vital.

Quan Climent Carles Fages, nét del poeta, ens va comentar que havia trobat, fent endreça, entre els llibres encaixats de la biblioteca, unes capses amb folis, quaderns i llibretes que anaven anotats amb la indicació “Memòries”, des de Brau Edicions vam veure ben clara de seguida la necessitat de publicar l’obra, que, estàvem convençuts, seria peça fonamental per entendre la figura de Carles Fages de Climent en tota la seva magnitud. L’edició filològica del volum que ara ha vist la llum, ha anat a càrrec de Narcís Garolera, especialista de renom en el món de les lletres catalanes i estudiós de les obres de Sagarra, Verdaguer i Pla, entre d’altres. El treball conjunt d’hereu, especialista i editor ha estat indispensable per posar l’obra a disposició dels lectors.

 

Memòries. A la recerca de mi mateix

Memòries. A la recerca de mi mateix

Les memòries tenen un gran valor històric, ja que ens informen de la circumstàncies personals de l’autor i de l’època que li va tocar viure, i literari; escrits de manera superba, ens donen notícia de la seva prolífica producció i de la seva vocació poètica i ens mostren la magnitud del poeta Fages com a prosista, com a cronista d’una època, al fil de la història de la seva pròpia vida i de la seva pulsió literària.

Per a nosaltres com a editors, és un plaer i una obligació moral ajudar a difondre un autor de la talla de Carles Fages de Climent i treballar per situar-lo, de forma definitiva, al lloc que es mereix dins el cànon literari català del segle XX.

 

Jenar Fèlix, editor

Deixa un comentari

You must be logged in to post a comment.