L’any Fages passa l’equador

L’any Fages passa l’equador

Any Fages de Climent 2018

L’any Fages camina a bona marxa. Per commemorar el cinquantenari de la seva mort trobem, en diverses dates i ubicacions, actes de molt diversa índole, que ens permeten conèixer l’obra del poeta des de diferents perspectives.

En un àmbit acadèmic, gaudim de xerrades d’experts al voltant de la seva obra o de taules rodones que analitzen la relació que va mantenir amb personatges del seu entorn, entre altres iniciatives. Com a actes solemnes podem destacar, a tall d’exemple, l’homenatge a Fages de Climent a La Universitat de l’Havana o el fet de ser escollit com un dels escriptors catalans llegits a l’acte “Lletres al Parlament” durant la diada de Sant Jordi d’enguany.

Per tal de poder apropar-nos-hi millor, tenim l’oportunitat de veure documents originals de l’arxiu Fages en diferents exposicions, de visitar els seus itineraris vitals, d’assistir a vermuts literaris i homenatges artístics; també podem veure ressenyats a la premsa, a les xarxes socials i en aquest mateix blog, alguns dels aspectes més significatius del seu corpus poètic.

El fet que Fages sigui un autor molt estimat multiplica altres iniciatives al voltant de la seva figura: l’edició d’un punt de llibre commemoratiu, diverses sessions infantils sobre alguns dels seus poemes, versions musicades dels seus versos, plaques commemoratives i altres propostes, sovint relacionades amb festes i actes populars.

Diversos actes de l'Any Fages

Diversos actes de l’Any Fages

Però l’objectiu que perseguim, quan commemorem un autor, és gaudir de la seva obra, llegir-la, amarar-nos-hi; això és possible amb l’edició d’obra inèdita (fins al moment La capsa de música, a càrrec de Joan Ferrerós o Els meus difunts, a càrrec de Narcís Garolera), amb les diferents recitacions a càrrec de poetes contemporanis que l’admiren, amb lectures dramatitzades i recitals poètics diversos.

Tots aquells que us heu perdut alguns d’aquests actes, no cal que patiu. La tardor ens reserva noves experiències fagesianes, més conferències, altres obres al mercat, homenatges i trobades poètiques que ens faran gaudir de l’obra de l’autor empordanès, que ens permetran aprofundir en el coneixement del seus versos i les seves proses, que ens ajudaran a comprendre millor la nostra tradició literària. Com ha passat fins ara, n’hi haurà de tota mena i condició i de ben segur que trobarem aquell que encaixa millor amb el nostre tarannà i amb la nostra manera de fer. Només hem de tenir ganes de gaudir de Carles Fages de Climent i, d’aquestes, no ens en poden faltar.

Atreviu-vos a participar de l’Any Fages, no us en penedireu!

 

Deixa un comentari

You must be logged in to post a comment.