Maig fagesià

Maig fagesià

Taula rodona dins el cicle "Fages i els seus contemporanis"

Aquest mes de maig, en ple esclat primaveral, l’Empordà ens ofereix la possibilitat de participar en iniciatives culturals de variada índole al voltant de la figura del poeta Carles Fages de Climent.

Per una banda, dins el cicle “Fages i els seus contemporanis”, s’organitzen dues interessants taules rodones, “Carles Fages de Climent i Maria Àngels Anglada” i “Carles Fages de Climent i Manuel Brunet”, organitzades per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries amb la col·laboració de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, on participen, entre d’altres especialistes, Mariàngela Vilallonga, Jordi Canet, Xixon Heras, Jordi Pla o Joan Ferrerós; l’objectiu d’ambdues xerrades és explorar la relació del poeta amb altres escriptors coetanis seus i desgranar la relació de Fages amb el seu entorn cultural, situant la seva figura en el context històric i literari que li pertoca.

Exposició al Celler Espelt

Exposició al Celler Espelt

D’altra banda, l’Espai d’Art del Celler Espelt de Vilajuïga, amb la col·laboració del Grup d’Artistes de Garriguella i altres artistes convidats, ens ofereix l’exposició col·lectiva i multidisciplinària “Fages de Climent i l’Empordà” que es pot visitar fins a finals de maig. En aquesta exposició, una vintena d’artistes han creat una obra, utilitzant les més variades tècniques, inspirada en diferents textos del poeta. D’aquesta manera podem gaudir de pintura, pintura sobre seda, fotografia o escultura al voltant de la producció literària i de la figura de Carles Fages de Climent, sempre prenent com a punt de referència la  relació del poeta amb l’Empordà.

Així doncs, podem afirmar que la matèria fagesiana, si se’ns permet anomenar-la d’aquesta manera, gaudeix d’una excel·lent salut, gràcies a les diverses iniciatives que institucions públiques i privades duen a terme, amb l’esperit de vetllar pel patrimoni immaterial empordanès i difondre la figura d’un dels seus més grans poetes.

Deixa un comentari

You must be logged in to post a comment.