“Vellut de veus. Poesia inèdita”, nou volum de Fages

“Vellut de veus. Poesia inèdita”, nou volum de Fages

Vellut de veus. Poesia inèdita

L’arxiu Fages que es conserva a Can Climent de Castelló i que tant amablement ha posat a disposició d’estudiosos i editors en Carles Fages Torrents, nét del poeta, segueix donant els seus fruits.

El filòleg Jordi Pla, després de mesos d’intensa recerca i estudi, ha donat forma a un nou volum de poemes del nostre autor que no havien vist encara la llum i que restaven oblidats, a l’espera de ser descoberts i posats a l’abast del públic, convenientment preparats per a l’edició. Aquest recull de composicions inèdites no és, com en altres ocasions, una selecció definida pel poeta, sinó un conjunt de peces esparses que el curador de l’obra ha ordenat i anotat especialment per a l’ocasió i que acaben de sortir al mercat sota el suggerent títol de Vellut de veus. Poesia inèdita.

Vellut de veus. Poesia inèdita

Vellut de veus. Poesia inèdita

Per donar nom al volum s’ha escollit un dels magnífics versos del poemari, que il·lustra a la perfecció la sonoritat i el caràcter coral de l’obra, en la qual trobem els temes habituals que conformen la poètica de Fages de Climent: el sentiment amorós, sovint present als seus versos; el paisatge empordanès, imprescindible per al nostre autor, element troncal de la seva obra i que esdevé objecte poètic; els vells amics i coneguts a qui enyora o admira i a qui sent la necessitat de dedicar diverses composicions i alguns poemes de caire més espiritual, de vegades religiós.

I per sobre de tot això, com a denominador comú de totes les composicions, el verb intens de Fages, el seu treball d’orfebre de la llengua que ens fa gaudir d’uns poemes elaborats, que ens sorprèn amb un vocabulari d’una riquesa enlluernadora i amb unes rimes atrevides, a voltes difícils, que demostren una immensa capacitat poètica.

Fages cerca sempre el mot precís, per significat però sobretot per sonoritat, i el seu extraordinari domini dels recursos, el seu coneixement profund dels clàssics i el seu precís quefer poètic converteixen Vellut de veus. Poesia inèdita en un poemari exquisit, subtil, ideal per a regalar a aquells que estimem o, per què no, per obsequiar-nos a nosaltres mateixos.

 

Brau Edicions

 

Deixa un comentari

You must be logged in to post a comment.